MENU

Αρχική Διάφορα Αλληλογραφία Δελτία Τύπου Φωτογραφίες Ψυχαγωγία

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΧΑΝΙΑ Ανοικτό το ενδεχόμενο στελέχωσης των φυλακών «Κρήτη 1»





Ανοικτό το ενδεχόμενο στελέχωσης των φυλακών «Κρήτη 1», ώστε να ενεργοποιηθούν οι πτέρυγες που παραμένουν σήμερα κλειστές λόγω έλλειψης του απαραίτητου προσωπικού, άφησε ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ευτύχης Φυτράκης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ Φυτράκης κατά την επίσκεψη του στο γενικό κατάστημα κράτησης Κρήτη 1 και στην αγροτική φυλακή Αγιάς στα Χανιά, «θέλω να δω από κοντά τις συνθήκες λειτουργίας του καταστήματος για το οποίο έχουμε βαθύ προβληματισμό ως προς το θέμα των πτερύγων που δεν λειτουργούν».


Ο κ Φυτράκης επεσήμανε ότι, λόγω κυρίως της δημοσιονομικής στενότητας που υπάρχει, το υπουργείο εξετάζει όλους τους διαθέσιμους τρόπους, για στελέχωση των φυλακών μέσω κινητικότητας, κοινωφελούς εργασίας.

Επίσης, όπως είπε, «με τον νόμο 4322, τον πρώτο νόμο του υπουργείου Δικαιοσύνης, προβλέψαμε μια σειρά από θέσεις για τα καταστήματα κράτησης που αφορούν τόσο προσωπικό φύλαξης όσο και άλλες ειδικότητες. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα γίνει κατανοητή η μεγάλη ανάγκη στήριξης του σωφρονιστικού συστήματος.

Σύμφωνα με τον κ. Φυτράκη, οι πρόσφατες παρατηρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καταπολέμηση των βασανιστηρίων ανέδειξαν δύο πράγματα: ακραίος υπερπληθυσμός κρατουμένων και ακραία υποστελέχωση.

Τόνισε ακόμη την ανάγκη αξιοποίησης όλων των πτερύγων των φυλακών, κάτι που όπως είπε είναι προσωπική επιδίωξη τόσο του υπουργού Νίκου Παρασκευόπουλου όσο και του ιδίου.