MENU

Αρχική Διάφορα Αλληλογραφία Δελτία Τύπου Φωτογραφίες Ψυχαγωγία

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Το πάρτι των κρατουμένων μέσα στις βρετανικές φυλακές!

Σοκ στο υπουργείο Δικαιοσύνης της Μεγάλης Βρετανίας έχει προκαλέσει η ανάρτηση ενός βίντεο στο facebook που δείχνει κρατούμενους σε μια φυλακή της χώρας να ξεφαντώνουν μέσα στα κελιά τους.
Στο βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου οι έγκλειστοι ακούν μουσική στη διαπασών καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες αλκοόλ ενώ σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ είχαν κάνει και χρήση ναρκωτικών ουσιών.
Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει γνωστό σε ποια φυλακή έχει γυριστεί το βίντεο που έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση για τα μέτρα ασφαλείας στα σωφρονιστικά καταστήματα.

Για περισσότερα διαβάστε ΕΔΩ enikos.gr

Απόφαση ΜΤΠΥ για εγγραφή υπαλλήλων Υπ. Δικαιοσύνης

 
Σας ενημερώνουμε ότι στο ΦΕΚ Β’ αρ. φυλ. 1896/8-9-2015 δημοσιεύτηκε απόφαση του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) αναφορικά με την εγγραφή όλων των υπαλλήλων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο ως άνω Ταμείο και μάλιστα αναδρομικά από 01/01/2011. 

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Λήξη υποβολής "Πόθεν Έσχες"




Drones("ελικοπτεράκια") απειλούν την ασφάλεια των φυλακών!

Σ.Σ.: Παρόμοια περίπτωση είχαμε και σε Ελληνική φυλακή πριν ένα χρόνο ΕΔΩ 

Υπήρξαν εννέα απόπειρες με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), για διείσδυση στις φυλακές στην Αγγλία και την Ουαλία κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2015, σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Ανάμεσά τους ήταν ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος που μετέφερε κινητά τηλέφωνα και ναρκωτικά που αναχαιτίστηκε από τους φρουρούς στη φυλακή Μπέντφορντ τον Μάρτιο.
Η χρήση των drones είναι μια «αναδυόμενη απειλή» δήλωσε η Εύα Richard από την Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης των Εγκληματιών σε συνέντευξή της στο συνέδριο άμυνας και ασφάλειας στο Λονδίνο, όπως δημοσιεύτηκε από την Independent.

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Αυτοκτόνησε φρουρός στις φυλακές Λάρισας!

Ενώπιον ενός τραγικού θεάματος βρέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Λάρισας, όταν βρήκαν συνάδελφό τους νεκρό την ώρα της υπηρεσίας του. 
Ο 43χρονος εξωτερικός φρουρός έκανε κανονικά τη σκοπιά του, όταν ακούστηκε πυροβολισμός που προκάλεσε συναγερμό στις φυλακές. Αμέσως διαπιστώθηκε πως ο πυροβολισμός ακούστηκε από το σημείο όπου βρισκόταν ο 43χρονος, ο οποίος με το υπηρεσιακό του όπλο είχε αυτοπυροβοληθεί βάζοντας έτσι τέλος στη ζωή του. Ο αυτόχειρας δεν άφησε κάποιο σημείωμα που να εξηγεί την ενέργεία του.
Η σορός του μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσκομείο Λάρισας.
Πηγή: kosmoslarissa.gr