MENU

Αρχική Διάφορα Αλληλογραφία Δελτία Τύπου Φωτογραφίες Ψυχαγωγία

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Τουρκία: Βαρόνος των ναρκωτικών δραπέτευσε από φυλακές με ... πλαστό φαξ!

ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ...
Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκε ένας βαρόνος ναρκωτικών για να φύγει σαν κύριος από φυλακή υψίστης ασφαλείας στη Δυτική Τουρκία. Έστειλε πλαστό φαξ με ψεύτικα φυσικά έγγραφα απελευθέρωσης, όπως μεταδίδει η Hurriyet.
Ο Ντογκάν Αλαγκόζ, γνωστός ως «Δρ. Ναρκωτικά» ή «Βαρόνος» καταδικάστηκε το 2013 σε 12,5 χρόνια φυλάκιση, όταν η αστυνομία βρήκε χιλιάδες μεθαμφεταμίνες στο γραφείο του στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Αλαγκόζ δραπέτευσε από την φυλακή Σιλιβρί της Κωνσταντινούπολης στις αρχές Ιανουαρίου, σύμφωνα με πηγές της Hurriyet.

Το 10ο Ποινικό Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης έλαβε ένα φαξ στις 16 Ιανουαρίου, που υποτίθεται πως ήταν από το Εφετείο, και το οποίο ανέφερε ότι ο Αλαγκόζ μπορούσε να απελευθερωθεί. Ένας δικαστικός υπάλληλος στη συνέχεια «επιβεβαίωσε» την εντολή φαξ τηλεφωνώντας στον αριθμό που αναγραφόταν επάνω στο έγγραφο, προτού το κοινοποιήσει στις αρχές των φυλακών. Ο Αλαγκόζ αφέθηκε ελεύθερος την ίδια μέρα.

Οι τουρκικές Αρχές δεν αντιλήφθηκαν την απάτη παρά μετά από εβδομάδες. Σχεδόν έναν μήνα αργότερα, ο εισαγγελέας στην περιοχή Bakırköy ανακάλυψε πως ο Αλαγκόζ κυκλοφορούσε ελεύθερος με πλαστή δικαστική εντολή.

Ο Αλαγκόζ, που έχει φυλακιστεί σε γερμανικές, γαλλικές, ιταλικές και τουρκικές φυλακές για πάνω από 20 χρόνια, καταζητείται και πάλι από την αστυνομία. Οι υπάλληλοι που τον απελευθέρωσαν ερευνώνται, σύμφωνα με πηγές της Hurriyet.

Πηγή φωτό: Hurriyet
Πηγή άρθρου: http://ethnos.gr