MENU

Αρχική Διάφορα Αλληλογραφία Δελτία Τύπου Φωτογραφίες Ψυχαγωγία

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Συνάντηση του σωματείου(Ε.Υ.Κ.Κ.Ν) με εκπροσωπο της ΑΔΕΔΥ

Επίσκεψη κλιμακίου της ΑΔΕΔΥ με επικεφαλής το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και πρώην Πρόεδρο της ΔΟΕ Δημήτρη Μπράτη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 19.00 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Σερρών.
Ο κ. Μπράτης ενημέρωσε τα πρωτοβάθμια σωματεία για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά το ασφαλιστικό, την κινητικότητα, την αξιολόγηση το νέο μισθολόγιο και την επιλογή προϊσταμένων, στην διευρυμένη συνεδρίαση του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Σερρών και των πρωτοβάθμιων σωματείων.

Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της ένωσης υπαλλήλων του καταστήματος κράτησης Νιγρίτας κος Σύρπας Νικόλαος όπου παρέθεσε με την σειρά του τα μείζον προβλήματα που απασχολούν την υπηρεσία: όπως έλλειψη έμψυχου δυναμικού, υποχρηματοδότηση σε θέματα συντήρησης και εξοπλισμού των εγκαταστάσεων καθώς και τον μισθολογικό διαχωρισμό των εργαζομένων σε παλιούς και νυν σωφρονιστικούς υπαλλήλους που μετατάχθηκαν στο κατάστημα από τις κατά τόπους Δ/νσεις Δημοτικής αστυνομίας.
Στην συνάντηση αναφέρθηκε Πανελλήνια απεργιακή κινητοποίηση στις 12-11-2015 ενάντια στην κατάργηση των επιδομάτων και ιδιαίτερα του παραμεθορίου, το ενιαίο μισθολόγιο που θα προβλέπει νέες μειώσεις και μεγαλύτερες αποκλίσεις μεταξύ των επαγγ. κατηγοριών(ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ), καθώς και την κατάργηση των επικουρικών συντάξεων(Μ.Τ.Π.Υ) που ακούγονται έντονα το τελευταίο διάστημα από κυβερνητικά στελέχη.