MENU

Αρχική Διάφορα Αλληλογραφία Δελτία Τύπου Φωτογραφίες Ψυχαγωγία

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Εμπρηστική επίθεση σε σπίτι σωφρονιστικού υπαλλήλου

Περίπου στη 1:00 τα ξημερώματα, άγνωστοι τοποθέτησαν στην είσοδο του σπιτιού εκρηκτικό μηχανισμό αποτελούμενο από φωτοβολίδα και ένα δοχείο με εύφλεκτο υλικό.

Εκφοβιστικού χαρακτήρα εμπρηστική επίθεση με στόχο το σπίτι 40χρονου σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Κορυδαλλού, έχει προκαλέσει την ανησυχία στις διωκτικές αρχές.
Λίγο μετά τη 01:00 τα ξημερώματα άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό που αποτελείτο από ένα μπιτόνι εύφλεκτου υγρού το οποίο πυροδοτήθηκε με φωτοβολίδα, έξω από την είσοδο του σπιτιού του υπαλλήλου στην Αργυρούπολη.

Από την έκρηξη και φωτιά που προκλήθηκε σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές και μαύρισμα στην είσοδο. Οι άγνωστοι έγραψαν και απειλητικό σύνθημα στον τοίχο του κτιρίου: «Μ……. (επώνυμο υπαλλήλου) την επόμενη φορά θα είναι μαχαιριές».
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με την υπόθεση εκτιμούν πως η επίθεση έχει να κάνει με αντίποινα εκφοβισμού των σωφρονιστικών υπαλλήλων, που συμμετείχαν στην πρόσφατη αιφνιδιαστική έρευνα αξιωματικών της Ασφάλειας και της ΕΚΑΜ, σε τρεις πτέρυγες των φυλακών Κορυδαλλού και στα κελιά γνωστών μελών  τηςGreek Mafia, κατηγορουμένων για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις, αντιεξουσιαστών και ποινικών κρατουμένων.
Τότε υπήρχαν πληροφορίες για κατοχή οπλισμού και σχεδίου πιθανής απόπειρας απόδρασης ή στάσης στις φυλακές.
Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν να υπάρξουν κι άλλες επιθέσεις τέτοιου είδους στα σπίτια άλλων σωφρονιστικών υπαλλήλων ή αστυνομικών, ενώ αναμένουν με ενδιαφέρον την κατάθεση του 40χρονου σωφρονιστικού υπαλλήλου προκειμένου να εξακριβώσουν να πρόσφατα ή στο παρελθόν είχε δεχθεί απειλές από συγκεκριμένους κρατούμενους.
          Τα υπολείμματα του εμπρηστικού μηχανισμού μεταφέρθηκαν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξερεύνηση.

Πηγή: thetoc.gr