MENU

Αρχική Διάφορα Αλληλογραφία Δελτία Τύπου Φωτογραφίες Ψυχαγωγία

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Συναγερμός μετά την απόδραση κρατούμενου με φυματίωση

Το ΚΕΕΛΠΝΟ αναζητά όσους που ήρθαν σε επαφή με τον Γεωργιανό που πάσχει από πολυανθεκτική φυματίωση. Πρόκειται για μια την άκρως μεταδοτική μολυσματική νόσο.
Τους ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με Γεωργιανό κρατούμενο που απέδρασε από το νοσοκομείο «Σωτηρία», αναζητά το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο Γεωργιανός πάσχει από πολυανθεκτική φυματίωση.

Την περασμένη Παρασκευή απέδρασε, αλλά συνελήφθη από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Παντελεήμονα. Αρχικά οδηγήθηκε στο ιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού και στη συνέχεια κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο «Σωτηρία» όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος.
Ο αλλοδαπός κρατούμενος νοσηλευόταν για μεγάλο διάστημα στο νοσοκομείο «Σωτηρία» προκειμένου να λαμβάνει την αναγκαία θεραπεία για την άκρως μεταδοτική μολυσματική αναπνευστική νόσο της φυματίωσης – η οποία ωστόσο εξελίχθηκε στη βαρύτερη μορφή της, την πολυανθεκτική φυματίωση.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ αναζητεί όσα άτομα ήλθαν σε επαφή μαζί του κατά την απόδρασή του ώστε να τα υποβάλλει σε ειδικές εξετάσειςώστε να διασφαλιστεί η προστασία της Δημόσιας Υγείας.

πηγή: thetoc.gr