MENU

Αρχική Διάφορα Αλληλογραφία Δελτία Τύπου Φωτογραφίες Ψυχαγωγία

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Απόφαση ΜΤΠΥ για εγγραφή υπαλλήλων Υπ. Δικαιοσύνης

 
Σας ενημερώνουμε ότι στο ΦΕΚ Β’ αρ. φυλ. 1896/8-9-2015 δημοσιεύτηκε απόφαση του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) αναφορικά με την εγγραφή όλων των υπαλλήλων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο ως άνω Ταμείο και μάλιστα αναδρομικά από 01/01/2011. 
Η απόφαση αυτή του Διοικητικού Συμβουλίου του ΜΤΠΥ πραγματοποιήθηκε ύστερα από εφαρμογή της αριθμ. 5240/2014 αμετάκλητης απόφασης του 9ου Τριμελούς Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, καθώς είχαν προσφύγει υπάλληλοι της κεντρικής υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης. 
Η παραπάνω απόφαση κοινοποιήθηκε εγγράφως με το αριθμ. 61394/15-9-2015 έγγραφο προς το ΥΔΔΑΔ, στο γραφείο Μισθοδοσίας, ώστε να προχωρήσει σε σχετικές αναδρομικές κρατήσεις. 
Η Ομοσπονδία μας πραγματοποίησε επαφές τόσο με τον Πρόεδρο, όσο και με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΜΤΠΥ και ξεκαθαρίστηκε ότι οι εργαζόμενοι στις Φυλακές που μετατάχθηκαν μέσω της κινητικότητας από άλλους φορείς του Δημοσίου (Διοικητικοί υπάλληλοι ΙΔΑΧ και πρώην Δημοτικοί Αστ/κοί) δεν εμπίπτουν στην παραπάνω απόφαση, διότι, για τους μεν πρώτους είναι υπάλληλοι ΙΔΑΧ και το ΜΤΠΥ εγγράφει μόνο τακτικούς υπαλλήλους, οι δε δημ/κοί αστ/κοί είχαν δικαίωμα επιλογής εγγραφής ή μη στο ΜΤΠΥ.