MENU

Αρχική Διάφορα Αλληλογραφία Δελτία Τύπου Φωτογραφίες Ψυχαγωγία

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Αν.Μεγαλομύστακας: Ερώτηση για τη στελέχωση του σωφρονιστικού καταστήματος Νιγρίτας

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  και τον Υπουργό Δικαιοσύνης απευθύνει ο βουλευτής Σερρών με την Ενωση Κεντρώων Αναστάσιος Μεγαλομύστακας, με αφορμή και την πρόσφατη αυτοκτονία κρατουμένου στις Φυλακές Νιγρίτας, ζητώντας να μάθει τις προθέσεις της Κυβέρνησης σχετικά με τη στελέχωση των φυλακών με προσωπικό, ώστε να λειτουργήσουν όλες οι πτέρυγες της φυλακής. Αναλυτικά στην ερώτησή με ημερομηνία 15/2 αναφέρει:

Το κατάστημα κράτησης Νιγρίτας είναι από τα πιο σύγχρονα στην Ελλάδα. Έπειτα από επίσκεψη μου στις φυλακές Νιγρίτας και την συζήτηση με τον Διοικητή των φυλακών μου γνωστοποιήθηκαν τα προβλήματα. Το γεγονός ότι βρέθηκε πριν λίγες ώρες νεκρός ένας κρατούμενος, λόγω αυτοκτονίας, δείχνει ότι τα προβλήματα είναι πολύ σημαντικά.
Η έλλειψη προσωπικού είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα διότι στις φυλακές Νιγρίτας το μεγαλύτερο ποσοστό των κρατουμένων είναι βαρυποινίτες. Το εν λόγω σωφρονιστικό κατάστημα είχε στελεχωθεί το 2014 με δημοτικούς αστυνόμους, οι οποίοι παρά την θέληση τους, δεν είναι επαρκώς εκπαιδευμένοι για να κάνουν αυτήν την δουλειά. Επίσης, η έλλειψη ιατρών είναι ένα ακόμα σημαντικό θέμα διότι η μη ύπαρξη ιατρικού προσωπικού σημαίνει αυτομάτως ότι η φυλακή δεν μπορεί να δεχτεί μεγάλο αριθμό κρατουμένων. Επίσης, δίνει την εντύπωση ότι οι συνθήκες κράτησης των κρατουμένων δεν είναι καλές και αυτό μπορεί να είναι η αιτία της πρόσφατης αυτοκτονίας ενός κρατούμενου.
Η έλλειψη προσωπικού έχει ως συνέπεια να παραμένουν κλειστές δύο σύγχρονες πτέρυγες συνολικής χωρητικότητας 240 ατόμων.
Βάσει των ανωτέρω,
» Είναι η κυβέρνηση διατεθειμένοι να στελεχώσει με σωφρονιστικούς και διοικητικούς υπαλλήλους την φυλακή της Νιγρίτας έτσι ώστε να λειτουργεί με σωστό τρόπο;
» Είναι στα πλάνα της κυβέρνησης η πλήρωση των κενών θέσεων στις φυλακές της Νιγρίτας έτσι ώστε να λειτουργήσουν οι υπόλοιπες πτέρυγες;
 πηγή: anexartitos.gr