MENU

Αρχική Διάφορα Αλληλογραφία Δελτία Τύπου Φωτογραφίες Ψυχαγωγία

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Μεγάλη άσκηση στις φυλακές Αγυιάς όπου κρατείται ο Ξηρός

Με σκοπό να δοκιμαστούν σε δύσκολες συνθήκες, όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας της νέας φυλακής στην Αγυιά, δηλαδή του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Χανιά Ι, πραγματοποιείται μεγάλη άσκηση, η πρώτη τέτοιου μεγέθους σε φυλακή, τουλάχιστον στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, περίπου στις 11 σήμερα το πρωί, εκδηλώνεται πυρκαγιά σε χώρο της φυλακής, πιθανόν στα μαγειρεία...

Άμεσα λαμβάνουν δράση οι υπάλληλοι στο control room από όπου ελέγχονται ηλεκτρονικά οι χώροι και τα κελιά και αφού διασφαλιστεί πως δεν κινδυνεύουν οι κρατούμενοι – οι οποίοι μένουν στα κελιά τους – μέσα στην φυλακή μπαίνουν οι πυροσβέστες προκειμένου να κατασβέσουν την πυρκαγιά.





Παράλληλα στους εξωτερικούς χώρους έχουν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις, ενώ σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται οι  διασώστες με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και οι εθελοντές Σαμαρείτες  του Ερυθρού Σταυρού προκειμένου να επέμβουν εάν υπάρξουν τραυματισμοί ή αναπνευστικά προβλήματα από τους καπνούς.

Να σημειωθεί πως η άσκηση – που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Διευθυντή της φυλακής Γιώργου Κονταξάκη - δεν πρόκειται  για μια συνήθη άσκηση ρουτίνας.

Αλλά για μια επιχείρηση με πολλές ιδιαιτερότητες λόγω της διαμονής στην φυλακή και κρατουμένων, οι οποίοι θα πρέπει να διασφαλιστεί, αφενός πως δεν θα κινδυνέψουν και αφετέρου πως δεν θα προσπαθήσουν να αποδράσουν, σε περίπτωση πραγματικής πυρκαγιάς.
Υπενθυμίζεται πως στην φυλακή Χανιά Ι, κρατείται και ο Χριστόδουλος Ξηρός, μετά τις εναντίον του επιθέσεις από άλλους κρατούμενους  στις φυλακές Δομοκού.

πηγή: flashnews.gr