MENU

Αρχική Διάφορα Αλληλογραφία Δελτία Τύπου Φωτογραφίες Ψυχαγωγία

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Εμπλοκή από το ΔΝΤ στις (επανα)προσλήψεις!

Νέες απαιτήσεις της τρόικας προκαλούν τριγμούς στην διαπραγμάτευση σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν για την διαδικασία που εξελίχθηκε ως την Κυριακή. Από πλευράς του ΔΝΤ πέραν των γνωστών προβλημάτων που υπάρχουν για το κλείσιμο της συμφωνίας, προκύπτει και ζήτημα για τις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, πέραν του αριθμού που είχε συμφωνηθεί και προβλεπόταν στον προϋπολογισμό για το 2015.

Από την κυβέρνηση δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το θέμα αυτό, παρά μόνο ότι τα «αγκάθια» στην διαπραγμάτευση περιορίζονται στα γνωστά θέματα που έχουν δημοσιοποιηθεί τις τελευταίες μέρες, ωστόσο καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν στα parapolitika.gr ότι υπήρξε τις τελευταίες μέρες και απαίτηση να αποσυρθεί ο νόμος Κατρούγκαλου μαζί με ρυθμίσεις που αφορούν την επαναπρόσληψη στο δημόσιο της πλειοψηφίας όσων βρέθηκαν εκτός δημοσίου.
Παράλληλα, απαιτείται να υπάρξει σαφής επανακαθορισμός του πλαισίου λειτουργίας του δημοσίου τομέα μαζί με τις δομές και τους εργαζόμενους που θα απασχολεί ώστε να επανέλθει στα πλαίσια της αξιολόγησης όπως είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση!

Οι αξιώσεις αυτές σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν δεν έγιναν δεκτές από την κυβέρνηση και εκφράστηκε η βούληση να μην συζητήσει η ελληνική πλευρά τέτοιο θέμα. Ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα εμπλοκή καθώς οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, οι δομές και ο τρόπος αξιολόγησης των υπαλλήλων εντάσσεται στα προαπαιτούμενα της 5ης αξιολόγησης στην οποία επιμένει εμμονικά το ΔΝΤ.