MENU

Αρχική Διάφορα Αλληλογραφία Δελτία Τύπου Φωτογραφίες Ψυχαγωγία

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Ο ΜΟΤΣΑΡΤ ΜΠΗΚΕ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΙΑΒΑΤΩΝ

Ο Μότσαρτ... μπήκε στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης. Μια διαφορετική συναυλία, με ιδιαίτερο κοινό, έδωσε η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο σωφρονιστικό κατάστημα των Διαβατών.

 

 Οι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης εκτέλεσαν έργα Μότσαρτ, Μπραμς, Στράους και άλλων κορυφαίων συνθετών στο προαύλιο των φυλακών

 Οι κρατούμενοι προσήλθαν διστακτικά στην αρχή, αλλά έδειξαν να την απολαμβάνουν και στο τέλος χειροκρότησαν με θέρμη. Το προαύλιο του 3ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Θεσσαλονίκης είχε? στολιστεί αναλόγως με καρέκλες δίπλα στους τοίχους, ενώ δεν υπήρχαν... επίσημοι.

Οι μουσικοί της ΚΟΘ εκτέλεσαν έργα Μότσαρτ, Μπραμς και Στράους και άλλων κορυφαίων συνθετών και στα ενδιάμεσα μέρη ο Χρήστος Βλάχος, μουσικός στη βιόλα, έκανε μια μικρή εισαγωγή για το τι θα ακολουθούσε.
Παράλληλα, ζητούσε από το κοινό να κλείσουν τα μάτια και να απολαύσουν τη στιγμή. Και παρότι εκείνοι δεν μπορούσαν να αντιληφθούν τι ήθελε να τους πει, άκουγαν χωρίς να κάνουν φασαρία και στο τέλος χειροκροτούσαν ζωηρά.

Για περισσότερα Διαβάστε εδώ:  http://www.ethnos.gr/