MENU

Αρχική Διάφορα Αλληλογραφία Δελτία Τύπου Φωτογραφίες Ψυχαγωγία

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2015

«Εμπλεξε» ο εξολοθρευτής φιδιών από τις Σέρρες που έγινε σταρ για μια ημέρα: Απειλείται με μηνύσειςΚαταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την Εισαγγελία Σερρών θα στείλει το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας το οποίο ζητά την τιμωρία του «φιδοκτόνου» των Σερρών.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους ο κάτοικος των Σερρών φέρεται να έχει δολοφονήσει τρία είδη φιδιών εκ των οποίων τα δύο είναι προστατευόμενα.
Ο Σερραίος έγινε γνωστός στο διαδίκτυο ως «εξολοθρευτής φιδιών» μια και ένα φίδι που εισέβαλε στην αυλή του όπλισε το χέρι του με μπαλτά. Την περιγραφή της μάχης του με το ερπετό κατέγραψε το τηλεοπτικό κανάλι των Σερρών και αμέσως έγινε viral προκαλώντας πλήθος σχολίων.  
Η ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Βιοποικιλότητας έχει ως εξής:
«Ο τύπος έχει σκοτώσει συνολικά έναν Σαπίτη, ένα Νερόφιδο και έναν Eφιο, μέχρι τώρα απ' ότι μπορεί να φανεί από τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Τα δύο πρώτα, ο Σαπίτης και το Νερόφιδο, προστατεύονται από το Προεδρικό Διάταγμα υπ'αριθμόν 67, (ΦΕΚ 23/Α/30-1-81), Πίνακας Β και ο Eφιος από τη Σύμβαση της Βέρνης, παράρτημα II (στα αυστηρώς προστατευόμενα).
Πέρα από το ότι το είδος προστατεύεται από προεδρικά διατάγματα ,παραβιάζεται και ο νόμος 4039/2012.
Ο νόμος 4039/2012 στο άρθρο 16, τονίζει ξεκάθαρα ότι: «α. Με την επιφύλαξη ειδικά προβλεπόµενων περιπτώσεων της ισχύουσας κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας, καθώς και της διάταξης του τρίτου εδαφίου της παραγράφου 4 του άρθρου 9 απαγορεύεται ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ' αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός. Η στείρωση του ζώου καθώς και κάθε άλλη κτηνιατρική πράξη µε θεραπευτικό σκοπό, δεν θεωρείται ακρωτηριασμός.
β. Απαγορεύεται, εξαιρουμένων των περιπτώσεων κινηµατογραφικών ταινιών και γενικότερα οπτικοακουστικού υλικού εκπαιδευτικού προσανατολισμού, η πώληση, ευπορία και παρουσίαση – διακίνηση μέσω διαδικτύου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού, όπως βίντεο ή άλλου είδους κινηματογραφικού ή φωτογραφικού υλικού στα οποία απεικονίζεται οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον ζώου
Κανονικά αυτός ο τύπος θα έπρεπε να έχει ήδη λάβει κλήση για να απολογηθεί ή και να οδηγηθεί στο δικαστήριο, αλλά όταν απουσιάζουν οι εισαγγελείς από τα περιβαλλοντικά προβλήματα και η αστυνομία δεν κάνει το αυτονόητο αγνοώντας τις νομοθεσίες για τα εγκλήματα κατά των ζώων, τα ΜΜΕ τον κάνουν ήρωα αντί να τον κατακρίνουν, οδηγώντας όλες τις προσπάθειες που έχουν κάνει φιλόζωοι αυτά τα χρόνια για την προστασία των ζώων σε αδιέξοδο και προωθούν με αυτό τον τρόπο τα ΜΜΕ την δολοφονία ζώων!
Δεν είναι παιχνίδι. Αυτός ο τύπος πρέπει να διωχθεί από την εισαγγελία για να γίνει παράδειγμα προς όσους σκέφτονται να δολοφονούν τα φίδια αλλά και κάθε άγριο και ήμερο ζώο. Προσωπικά σαν Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας δεν πρόκειται να παραμείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Τις επόμενες ώρες θα φύγει καταγγελία προς Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και κοινοποίηση προς την Εισαγγελία Σερρών».

Πηγή: iefimerida.gr
 

Πηγή: iefimerida.gr