MENU

Αρχική Διάφορα Αλληλογραφία Δελτία Τύπου Φωτογραφίες Ψυχαγωγία

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι στο Σερραΐκό κανάλι TVS



Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν οι 7 δημοσιογράφοι και τεχνικοί του TVS
καθώς παραμένουν απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες.

“Η κατάσταση είναι δραματική” μετέφεραν στο Protoplano.gr
οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού των Σερρών. “Σε μία εποχή που ο χώρος του τύπου στη Βόρεια Ελλάδα συρρικνώνεται συνεχώς, εμείς που έχουμε αυτή τη δουλειά για καθαρά βιοποριστικούς λόγους, κουραστήκαμε να “βάζουμε” πλάτη. Δεν μπορούμε πια να ζήσουμε”.


Ο διαχειριστής του καναλιού Νίκος Τσέπελας, όπως μας ενημερώνουν, τον τελευταίο καιρό, το μόνο που τους έλεγε ήταν να κάνουν υπομονή, δίχως, όμως, να διαφαίνεται προοπτική να αλλάξει η κατάσταση. Από την περασμένη Πέμπτη, μάλιστα, αποφάσισε να διακόψει όλες τις δημοσιογραφικές εκπομπές του προγράμματος αφήνοντας στην ουσία δίχως αντικείμενο τους εργαζόμενους στο κανάλι του.
Πριν από λίγο καιρό, ο ίδιος τους είχε ενημερώσει ότι προτίθεται να μετατρέψει σε καθαρά αθλητικό το TVS και ότι το ενημερωτικό πρόγραμμα θα το αναλάμβανε το TV Αμφίπολις με το οποίο συστεγάζονται και στο οποίο διαχειριστής εμφανίζεται ο γιος του Ιορδάνης Τσέπελας, ωστόσο και αυτή η προσπάθεια στη συνέχεια ναυάγησε.

Οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί του TVS έχουν προσφύγει στα δικαστήρια ενώ έχουν κάνει καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας. Οπως λένε, είναι το μόνο μέσο που διαθέτουν για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους.

Στο πλευρό τους η ΕΣΗΕΜΘ και η ΕΤΙΤΒΕ

Στο πλευρό τους βρίσκονται οι Ενώσεις Δημοσιογράφων και Τεχνικών που στηρίζουν τον αγώνα τους. Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΜΘ αναφέρει τα εξής:
Έμπρακτη απαξίωση στο δικαίωμα της κοινωνίας των Σερρών στην Ενημέρωση αποτελεί η ενέργεια του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού TVS, Ν. Τσέπελα, να διακόψει από την περασμένη Πέμπτη 4/6/2015 όλες τις δημοσιογραφικές εκπομπές του προγράμματος.

Η εργοδοσία του σταθμού οφείλει στους δημοσιογράφους που απασχολεί δεδουλευμένα από τον Ιανουάριο έως σήμερα και το επίδομα άδειας του 2014. Αντί να αναζητήσει τρόπους για να καλύψει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις που επιβάλλει ο νόμος έναντι των εργαζομένων, καταφεύγει σε ενέργειες που στερούν από τους δημοσιογράφους το αντικείμενο της εργασίας τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ θα στηρίξει τις διεκδικήσεις των συναδέλφων στο TVS, οι οποίοι προέβησαν ήδη σε επίσχεση εργασίας, ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους”.

Ανακοίνωση συμπαράστασης εξέδωσε και η ΕΤΙΤΒΕ στην οποία αναφέρονται τα εξής:

“Εδώ και μερικές μέρες οι συνάδελφοί μας στο TVS έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, αφού ο εργοδότης τους , τους χρωστάει δεδουλευμένα αρκετών μηνών.
Αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σ αυτήν την ενέργεια μετά από αλλεπάλληλες οχλήσεις προς την εργοδοσία τους για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Αντί όμως η διοίκηση του Τηλεοπτικού Σταθμού να συμμορφωθεί και να προχωρήσει στην καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους της, χρησιμοποιεί μεθόδους, παρανομώντας στο έπακρο.

Καλούμε την Διοίκηση του εν λόγω Τηλεοπτικού Σταθμού να εξοφλήσει άμεσα τους εργαζόμενους της και από εδώ και πέρα να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, γιατί αλλιώς θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες που θα διασφαλίζουν τα δικαιώματα των μελών μας.”

πηγή: protoplano.gr